logo
SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Sıkça Sorulan Sorular
Burs İmkânı Var Mı?
Üniversitemizin sağladığı herhangi bir burs imkânı bulunmamaktadır. Ancak Kamu kurum-kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Gerçek ve Tüzel kişiler ile Dernek ve Vakıflar tarafından verilen karşılıksız bursları hakkında öğrencilerimize güncel duyuru yapılmaktadır.
Kısmi Zamanlı Statüde Çalışmak İçin Ne Yapmalıyım?
Üniversitemiz her akademik yılın başında Kısmi Zamanlı Statüde Çalışma şartlarına ve başvurularına ilişkin duyuru yaparak başvuran öğrenciler arasında uygun koşulları sağlayan öğrencilerimize bir akademik yıl boyunca çalışma imkanı sunulmaktadır.
Öğrenci Yurdu Var Mı?
Üniversitemizde hazlihazırda Yurt imkânı bulunmamaktadır. Ancak bir kız ve bir erkek olmak üzere iki adet öğrenci yurdu inşaatı devam etmektedir. Aynı zamanda Sivil Toplum Kuruluşları, Gerçek ve Tüzel kişiler ile Dernek ve Vakıflar bünyesinde bulunan yurtlar hakkında öğrencilerimize bilgilendirme ve danışma desteği verilmektedir. Bursa Merkezdeki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne Bağlı Yükseköğrenim Öğrenci Yurt Bilgileri İçin TIKLAYINIZ.
Öğrenci Toplulukları Nelerdir?
Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerin ders dışındaki zamanlarda bir araya gelerek oluşturdukları belirli bir amaç ve hedef doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal, spor, eğitim, sağlık vb. alanlarda planlı ve programlı faaliyetlerde bulunduğu toplam 69 topluluk yer almaktadır.
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.
Öğrenci Topluluklarına Nasıl Ulaşabilirim, Nasıl Üye Olabilirim?
Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları gerek akademik yıl başında düzenlenen oryantasyon haftası programında tanıtım faaliyeti düzenleyerek üye kabulü yapmakta gerek de yılın her döneminde üye kabul etmektedir.
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerinden Nasıl Yararlanabilirim?
Üniversitemizde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri tüm öğrencilerimize ve personelimize Mimar Sinan Yerleşkesi B Blokta bulunan PDR Biriminde verilmektedir. Birime, şahsen, telefon veya mail ile ulaşarak randevu alınmaktadır.
Randevu için irtibat: 300 32 54 - ceren.tataylak@btu.edu.tr
Randevu için irtibat: 808 11 86 - nesrin.turker@btu.edu.tr
Sağlık Hizmetlerinden Nasıl Yararlanabilirim?
Üniversitemizde sağlık hizmetleri tüm öğrencilerimize ve personelimize Mimar Sinan Yerleşkesi B Blok ve Yıldırım Bayezid Yerleşkesi A Blokta bulunan revirlerimizde verilmektedir. Revirlerde sağlık hizmeti bir iş yeri hekimi (part time) ve hemşire ile verilmektedir.
Revir Çalışma Saatleri: Hafta içi her gün: 08.00-12.00 ve 13.00-17.00
İş Yeri Hekimi Çalışma Saatleri: Salı günü Yıldırım Bayezid Yerleşkesi, perşembe günü Mimar Sinan Yerleşkesinde 12.00-13.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Yıldırım Bayezid Yerleşkesi Reviri A Blok 116 No’lu Ofis – Tel No:300 35 51
Mimar Sinan Yerleşkesi Reviri B Blok Z-21 No’lu Ofis – Tel No:300 36 43
Spor Hizmetlerinden Nasıl Yararlanabilirim?
Üniversitemiz Yıldırım Bayezid Yerleşkesinde bulunan Kapalı Spor Salonu Halı Saha, Güreş Salonu ve Boks Salonu aktif olarak tüm öğrencilerimize ve personelimize hizmet vermektedir. Ayrıca okulumuz Üniversitelerarası düzenlenen ulusal spor müsabakalarına katılmak üzere takımlar oluşturmakta ve gerekli duyurular Spor Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yapılmaktadır.
Teknofest Yarışmalarına Nasıl Katılabilirim?
Üniversitemiz Bilim Toplulukları bünyesindeki takımlar başta Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Yarışmaları olmak üzere ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına katılmaktadır. Öğrencilerimiz yarışmalara yeni takım kurarak veya mevcut takımlara dahil olarak katılabilir. Teknoloji yarışmalarının uzun soluklu ve heyecanlı hazırlık sürecine adım atmak isteyen öğrencilerimiz Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvuruda bulunarak detaylı bilgi alabilir.
Yemek Bursundan Nasıl Yararlanabilirim?
Yemek bursu başvuruları akademik yılın başında duyurulmakta ve başvuran öğrenciler arasında uygun koşulları sağlayan öğrencilerimize bir akademik yıl boyunca verilmektedir.
Yemek Hizmetleri Nasıl Verilmektedir?
Üniversitemiz Mimar Sinan Yerleşkesinde bir öğrenci, bir personel ve Yıldırım Bayezid Yerleşkesinde bir öğrenci, bir personel olmak üzere dört yemekhane bulunmaktadır. Öğrenci yemekhanelerinde 11:30-14:00 saatleri arasında, personel yemekhanelerinde 12.00-13.00 saatleri arasında 4 çeşit yemek hizmeti verilmektedir. Yemek ücretleri her akademik yılbaşında güncellenmekte olup duyuru yapılmaktadır.
Yemek Kartlarına Nasıl Para Yüklemesi Yapabilirim?
Üniversitemiz yemekhanelerinde yemek hizmeti almak için gerekli para aktarma işlemleri öğrenci ve personel kimlik kartlarına bakiye yükleme işlemi ile gerçekleştirilir. Para yükleme işlemleri Kioks cihazlarına nakit olarak, online olarak (web veya mobil uygulama) veya SoliClub Mobil uygulaması üzerinden olmak 3 farklı yöntemle yapılmaktadır.
Para yükleme işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için TIKLAYINIZ.