logo
SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Obezite ve Kanser Tehlikesine Dikkat Çekildi
Yazı Fontu

BTÜ Gıda ve Sağlıklı Yaşam Topluluğu  1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında  çağımızın en önemli ve tehlikeli hastalıklarından kanser ve obezite ilişkisine dikkat çekmek üzere  ‘‘Obezite ve Kanser: Büyüyen Tehlikenin Farkında Mısınız?’’ başlıklı seminer düzenledi.


Bursa Kanserle Savaş Derneğinin katkısı ve işbirliğiyle düzenlenen etkinlik 2 Nisan 2024 Salı günü Mimar Sinan Yerleşkesi Erguvan Salonda Dernek Başkanı Ümit ECEMİŞ’in açılış konuşmasıyla başladı. Etkinliğin seminer bölümünde ise Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Evren DİLEKTAŞLI tarafından sunum yapıldı.


DİLEKTAŞLI konuşmasında kanser hastalığının sebepleri, kanseri tetikleyen faktörler, kansere yakalanma riskini artıran yanlış beslenme alışkanlıkları ve besinler konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunarak çağımızın en yaygın ve kronik sağlık problemi boyutlarına  dönüşen obezite kanser ilişkisine de değinerek korunma yolları ve önlemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Üniversitemiz personel ve öğrencilerinin ilgi göstererek katıldığı seminer sonunda katılımcılara BTÜ Rektör Yrd. Barış Tamer TONGUÇ tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

04 Nisan 2024